Recepten
Heerlijke curry met oosterse roerbak kruiden
Ingrediënten:
- Rijst
- verschillende groenten naar keuze (lekker veel)
- eventueel kippendijen of een vegetarische variant
- kokosmelk
- sojasaus
- oosterse roerbak kruiden
- verse knoflook
- eventueel verse koriander
bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de verpakking of kook deze droog (dat doe ik altijd).
- Bak de kip of vegastukjes in een wok gaar en bruin.
- Voeg de groenten toe en bak dit eventjes mee.
- Doe dan zoveel kokosmelk er bij tot alles bijna onder staat. hierna kunnen gelijk de kruiden en de knoflook er bij. Ik gebruik meestal twee eetlepels oosterse roerbak voor ongeveer 4 personen. Probeer het voorzichtig uit, de een houd van pittig en de ander niet.
- Proef! wil je het wat hartiger hebben? ik los dit op met sojasaus. schenk er voorzichtig een scheutje in, roer en weer proeven.
- Als t goed is heb je alles nu op smaak. Ik serveer dit altijd graag in een mooie kom. Doe er wat rijst in en schep de curry er boven op. Als je er van houdt kan je wat verse koriander bovenop strooien.
- Eet smakelijk!